Savopak Oy on perustettu vuonna 1969 ja tunnetaan kansainvälisesti luotettavana kuljetus- ja varastointipakkausten valmistajana sekä pakkauspalvelujen tarjoajana. Valmistamme puisia ja vanerisia pakkauksia neljässä tuontantoyksikössä joista kolme sijaitsee Varkaudessa ja yksi Rantasalmella.

Puisia ja vanerisia pakkauksia käytetään laajalti eri teollisuuden aloilla kuljetustarkoitukseen. Toisaalta kehitämme erikoistuotteita mitä erilaisimpiin tarkoituksiin tästä esimerkkinä juustokontit, joissa kypsyy Emmental. Pakkausten rinnalla tarjoamme monipuolisesti pakkaamiseen liittyviä palveluja.

Kotimaan lisäksi pakkauksia viedään mm. Saksaan, Hollantiin, Belgiaan, Itävaltaan, Espanjaan ja Norjaan. Useissa Euroopan maissa meillä on yhteistyökumppanit hoitamassa myyntiä omille kohdealueilleen.

Tuotteiden kuljetusta eri tuotantoyksiköiden tai loppukäyttäjien välillä leimaa täsmällisyys ja toimitusketjun virheettömyys, johon me toimitamme ratkaisun. Savopakin pakkauksiin pakataan auto-, kone-, elektroniikka-, kemian- ja paperiteollisuuden tuotteita puhumattakaan kaivos- ja rakennusteollisuuden tuotteista aina puolustusvoimiin saakka.

Savopak Oy:n historia

Savopak Oy on perustettu vuonna 1969, kun Artturi Määttä ja Aarne Tamminen ostivat A. Ahlström Oy:n pakkaustuotannon. Toiminta puisten pakkausten valmistajana sai alkunsa. Alkuvaiheessa valmistettiin mm. leipomolaatikoita, termopakkauksia, työkalulaatikoita ja erilaisia pakkauksia puolustusvoimien käyttöön. Julkinen sektori olikin alkuvuosikymmenien ajan merkittävin asiakas.

Vuonna 1984 Olavi Räsänen Oy osti Savopak Oy:n omistukseensa ja siitä lähtien Savopak Oy on ollut osa OR groupia. Yritysoston aikaan Savopakissa työskenteli noin 70 henkilöä ja liikevaihto oli noin 10 miljoonaa Suomen markkaa.

1990-luvulla tuotevalikoima laajeni kun kevyet, kokoontaittuvat vaneripakkaukset  syrjäyttivät osin painavat puupakkaukset nimenomaan lentorahdissa. Uusia asiakkuuksia syntyi tässä vaiheessa erityisesti teknologiateollisuuden puolelta. Pakkausten vienti Eurooppaan käynnistyi.

2000-luvulla yritykset ovat ulkoistaneet varastointia, pakkaamista, kuljetus- ja logistiikkatoimintoja sekä keskittäneet ostoja, tämä on tarjonnut meille mahdollisuuden laajentaa toimintaamme entisestään nimenomaan näiden palvelujen tarjonnan puolelle.

Toiminnan laajentuessa vuonna 2006 perustettiin toinen tuotantolaitos Varkauteen Rautakadulle. Kolmannessa tuotantolaitoksessa Rantasalmella ja neljännessä Varkaudessa tuotannot käynnistyivät vuonna 2011. Tällä hetkellä toimintaa on neljässä tehtaassa, joissa valmistetaan pakkauksia toimitettavaksi ympäri maailmaa.